petak, 14. ožujka 2008.

She She Pop It!

She She Pop je izvedbeni kolektiv osnovan 1993. tijekom studija na Institut fur Angewandte Theaterwissenschaft u Giessenu. Uz Gob Squad, Showcase Beat Le Mot i Rimini Protokoll oni predstavljaju zaštitni znak ove škole. Članovi She She Popa su: Johanna Freiburg, Fanni Halmburger, Lisa Lucassen, Mieke Matzke, Ilia Papatheodorou, Berit Stumpf and Sebastian Bark.
She She Pop posvećen je radu u kolektivu koji naglašava dijeljenje zajedničke povijesti i izvedbenih kvaliteta, te ohrabruje jednaku uključenost svih sudionika u radni proces. Zbog svega ovoga, tradicionalna hijerarhija autor, narator i protagonist je suspendirana u njihovim izvedbama. Izvođač kao autorizirani zastupnik na pozornici postaje odgovoran. Ova odgovornost jeste jedna od prevladavajućih crta u njihovom radu.
Svaka produkcija She She Pop prezentira kazališni prostor u kojem se činjenica publike koja gleda čini vidljivom. Odnos između izvođača i gledatelja koji proizlazi iz toga često je tema otvorenog diskursa koji se proizvodi na pozornici. Zbog toga je povijest She She Popa također povijest istraživanja i interakcije s publikom. U različitim izvedbama članovi She She Popa podlagali su se otvoreno voajerističkoj poziciji gledatelja.

Sebastian Bark rođen je 1972. u Redwood City, California. Studirao je kazalište, glazbu i kulturalne studije u Berlinu i diplomirao na Humboldt Universitaetu 2001. Stalan je član skupine She She Pop od 1999. Uz svoj izvedbeni rad bavi se i razvijanjem novih koncepata za suvremenu operu kao član nezavisne operne komapanije Novoflot i radi redovito kao oblikovatelj zvuka za Live Art-Collective Gob Squad.

Lisa Lucassen rođena je 1969 u Dusseldorfu, a trenutno prebiva u Berlinu. Diplomirala je na Insitut fur Angewandte Theaterwissenschaft u Giessenu 1995. Jedna je od osnivačica skupine i nastupila je u svakoj od ukupno 23 predstave She She Popa.

Nema komentara: